Ezekkel az egyszerű lépésekkel bográcsod kiváló állapotban marad és évekig hű társad lesz, a szabadtéri főzésekhez.
Íme 5 tipp Bográcsbácsitól:
1. Tisztítsd alaposan minden használat után – Kerüld a durva súrolószereket, használj inkább puha szivacsot és enyhe mosószert.
2. Szárítsd meg teljesen – Főzés után mindig alaposan töröld szárazra, különösen a vasbográcsot, hogy elkerüld a rozsdásodást.
3. Kend be olajjal – A vasbográcsokat egy vékony réteg étolajjal érdemes kezelni, hogy megóvd a nedvességtől.
4. Tárold száraz helyen – Tartsd fedett, száraz helyen a bográcsot, hogy védve legyen az időjárás viszontagságaitól.
5. Kerüld az erős vegyszereket – A zománcozott bográcsoknál kerüld az agresszív tisztítószereket, hogy megőrizd a felület épségét.
#füst #tűz #íz